torsdag 3 april 2014

Donnerstag

Idag var jag och Sara och träffade två klasser med elever som läser Sozial management. Deras skola heter HLW http://de.wikipedia.org/wiki/H%C3%B6here_Lehranstalt_f%C3%BCr_wirtschaftliche_Berufe och linjen de går är som ett förlängt gymnasium på 5 år. Det är en yrkesskola för att jobba inom socialt arbete och de har praktik. Praktiken är under ett läsår en gång i veckan och även längre perioder på sommaren.

Det var andra gången vi var på skolan och satt och pratade i en ring med elever om hur det är att vara på praktik och om olika verksamheter för personer med funktionsnedsättningar. Utbyte av erfarenheter och intressanta tankar om kultur blev det. Bland dessa elever var det många som hade tankar och information att delge från praktik i verksamheter i de större städerna. Exempelvis särskilda skolor för elever med kognitiv funktionsnedsättning och flerfunktionsnedsättning. Super intressant!

Det är skolan HLW som aktiveringspedagogutbildningen har kontakt med genom ett EU-projekt som möjliggjort att vi har kunnat göra praktik här.

Vi hade även lite tid till att sitta och reflektera med vår kontakt på HLW om hur praktiken varit, det kändes bra. Vi fick förklaringar till många av missförstånden som var i första veckan. Det finns helt enkelt olika synsätt på vad en praktikant är, vilket vi märkt och skönt att kunna tala om det. /Jenny


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar