onsdag 12 mars 2014

Ny praktikplats &karnival återblick

Visst var det festligt när det var karneval förra veckan tyckte vi. I skolan idag så jobbade de med att göra skärmar med bilder från klassens karneval. Så det är en stor sak, och så är också religionen mycket viktig för många här. I klassrummet hänger ett kors bredvid gröna tavlan.
Jag började nu i en klass jag kommer stanna i resten av praktiken. Det går en elev där med kognitiv funktionsnedsättning men hela klassen är en specialklass för elever som inte klarar vanliga läroplanen på grund av hemsituation eller kognitiv funktionsnedsättning.
I samma byggnad finns en klass till som är en "time-out"-klass där elever får gå ett halvår om de inte kan bete sig enligt skolans  regler. Så beetendeproblem och svårt att lära sig betyder trassligt hemma som i föräldrar med missbruk med mera i den här kontexten. Och många av eleverna i klassen jag är i och time-out klassen bor inte hemma utan på skolhem.

Så förra tisdagen, fettisdagen vilket ju är dagen före Askonsdagen var det  karneval här i Bad Ischl. De flesta slutade arbetet vid lunch och skolorna stängde, alla skulle se eller vara med i karnevalståget.

Här ett klipp från Youtube från fettisdagen som bättre kan beskriva folkfesten. Jag och Madeleine stod bredvid och tittade på- festligt./Jenny
http://www.youtube.com/watch?v=YFf1VulUf8Q

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar